Kommende arrangementer

Arrangementer i FORNIKS

I FORNIKS søger vi hele tiden at skabe fokus på neurospecialerne og af til med en lidt anderledes vinkel.
Vi gør dette ved større, populære arrangementer i auditorierne på Panum, men også ved mindre og mere nicheprægede arrangementer i forbindelse med vores månedsmøder. Derudover arrangerer vi også kurser i neurologisk undersøgelse.

Efterårssemesteret 2018

Månedsmøder

Alle vores månedsmøder bliver holdt den sidste torsdag i hver måned kl. 17.15 – hold øje med Facebook for at se lokale.

September: Demens
Torsdag d. 27. september
Vi starter som altid semestret ud med et infomøde for såvel nye som gamle studerende med interesse i FORNIKS. Her vil vi fortælle alt, hvad der er at vide om vores forening og arrangementer. Infomødet afholdes kl. 16.30-17.00.

Kl. 17.15 fortsætter vi med månedsmødet, hvor både medlemmer og ikke-medlemmer er meget velkomne til at deltage. Traditionen tro begynder vi mødet med et 45 minutters oplæg. Vi er så heldige at få neurolog Kristian Steen Frederiksen fra Hukommelsesklinikken Rigshospitalet på besøg og fortælle os om “Demens i det 20. og 21. århundrede – fra neuropatologi til klinik”. Så hvis du også er nysgerrig efter at høre mere om hvordan viden om og forståelsen af et af hjernens helt store mysterier – tab af hukommelse – har udviklet sig gennem de sidste hundrede år, håber vi meget på at se dig – og måske din læsemakker 🙂 

Oktober: Neuropædiatri
Mandag d. 21. oktober
Vi er så heldige at få neuropædiater Peter Uldall fra Juliane Marie Centret Rigshospitalet på besøg og fortælle os om “Epilepsi og Spastisk Lammelse hos børn”. Så hvis du også er nysgerrig efter at høre mere om fremskridt og behandling indenfor dette spændende felt i neuropædiatrien, så grib din læsemakker ved hånden og kom til oplæg, kaffe, kage og efterfølgende månedsmøde sammen med alle os i FORNIKS og PIPPI.
Alle er velkomne, så håber vi ses!
FORNIKS & PIPPI

November: Rygkirurgi
Torsdag d. 29. november kl 17.15
Kom og hør om det fascinerende arbejde som neurokirurg – når det drejer sig om rygkirurgi!
Rygkirurgi omfatter al kirurgi involverende hele rygsøjlen. Det kan både inkludere store skolioseoperationer, hvor ryggen bliver flækket på langs og man nærmest konstruerer sin egen Wolverine – eller delikate finmotoriske udfordrende operationer med mikroskop, hvor man skal bortoperere en tumor fra midten af medulla, uden at påføre patienter yderligere lammelser.
Overlæge, ph.d. og klinisk lektor i neurokirurgi, Rachid Bech-Azeddine, kommer og fortæller om vejen til og livet som rygkirurg med cases fra hans ansættelser på både Rygkirurgisk Sektion, Ortopædkirurgisk afdeling, Rigshospitalet, og fra Rygkirurgisk Sektion på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme, Glostrup Hospital.
Det bliver død spændende, så tag din læsemakker eller andet godtfolk under armen og kig forbi til oplæg, kaffe, kage og efterfølgende månedsmøde sammen med alle os i FORNIKS.

December: Deep Brain Stimulation (DBS) og depression i samarbejde med PMS
Mandag d. 10. december 2018  kl. 17.15
Oplæg ved psykiater Poul Videbæk, professor og overlæge ved Center for Neuropsykiatrisk Depressionsforskning
Efterfølgende semesterets sidste månedsmøde

Kurser

Kursus i basal neurologisk undersøgelse: Ikke fastlagt dato

Kursus i avanceret neurologisk undersøgelse: Ikke fastlagt dato