Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Månedsmøde: Stem Cells in Neurology

16. oktober 2019 @ 17:00 - 18:30

IN ENGLISH BELOW

Neurologien og neurovidenskaben er felter med store opdagelser i vente. Den 16. oktober har du en sjælden mulighed for at opleve et foredrag fra en topforsker på området, når Steven Goldman, amerikansk neurolog, professor og Ph.d. fortæller os, hvordan stamceller potentielt kan behandle hidtil uhelbredelige neurologiske lidelser.

Stevens forskning er udgivet i førende tidsskrifter og fokuserer på gliacellers (astrocytter og oligodendrocytter) udvikling samt deres rolle i neurologiske sygdomme, heriblandt Huntingtons sygdom, skizofreni og demyeliniserende sygdomme, samt hvordan denne viden kan benyttes klinisk til potentielt revolutionerende behandlinger.

Hans laboratorie har opfundet en metode til at danne humane glia progenitorceller fra stamceller, og ved at transplantere disse ind i hjernen på mus som mangler hvid substans, viste de at de humane celler kan infiltrere musenes hjerner og erstatte den hvide substans. Dette fund danner grobund for humaniserede sygdomsmodeller samt tilsvarende behandlinger i mennesker, som mangler hvid substans. På grundlag af dette har Steve dannet et firma i USA til at udvikle glia progenitor celler til behandling af multipel sclerose og andre sygdomme. Firmaet har fået bevillinger på $ 60 mio. til kliniske studier, som i øjeblikket vurderes af FDA i USA og snart EMA i Europa.

Steven har sit laboratorie i Rochester, New York, og han og hans kone Maiken Nedergaard åbnede deres laboratorier her på Københavns Universitet efter de i 2014 hver især modtog Novo Nordisk fondens Laureate Research Grant på 40 mio. DKK, efterfulgt at tilsvarende beløb fra Lundbeck fonden. Deres laboratorier udgør Center for Translational Neuromedicine i Rochester samt her på Københavns Universitet.

Sidst, har Steve været formand på afdelingen for klinisk neurologi i Rochester, én af de største i USA, og har således indsigt i den kliniske praksis af medicin og neurologi såvel som relationen mellem klinisk praksis, akademisk forskning og bioteknologi.

Kom med, uanset baggrund, og bliv inspireret af et fantastisk spændende foredrag om forskning på topniveau, og få indblik i hvordan inventaret af neurologiske behandlinger kan udvides i fremtiden.

Detaljer

Dato:
16. oktober 2019
Tidspunkt:
17:00 - 18:30